iOS – Apple reset – slet

HUSK, og det er med STORT: Med iOS 7 kan din iPhone/iPad IKKE slettes / nulstilles , uden at du har dit appleID samt password.

Boot din iPhone op i DFU   (fra site danielbahl.dk)
Hvad er DFU mode?
DFU er en tilstand, som du kan sætte din Apple-enhed i, hvor den kan kommunikere med iTunes, men ikke indlæser iOS-operativsystemet eller bootloadere.
Kort fortalt – har du en iPhone, iPod touch eller iPad der ikke vil starte – måske fordi den er fejlet under en opdatering, eller på andre måder blevet bricked, kan du boote din enhed op i DFU.
Når du booter op i DFU-tilstand springer du den del over der indlæser operativsystemet (iOS) og bootloaderen, og går direkte til en DFU-tilstand (dette er hvad der adskiller DFU-tilstand fra gendannelsestilstand, hvor gendannelsestilstand sker mens OS kører i baggrunden, er DFU en tilstand der er lavet til at genskabe en enhed, uanset hvilken status den er i).
Et lille tip: DFU står for Device Firmware Update.
Hvad bruges DFU til?
Den primære grund til at man kan få brug for DFU-tilstand på sin iPhone, er at ændre firmwaren på enheden. Det kan være du skal nedgraderer til en tidligere version af iOS-firmwaren, eller som nævnt over her, at dit operativsystem er fejlet, og du har brug for at gendanne din iPhone.
Oftest hører jeg fra folk, at de har problemer fordi de har prøvet at jailbreake deres enhed, og det er gået galt. Heldigvis kan DFU-tilstand løse 99% af alle problemer.

Sådan booter du op i DFU-tilstand
Det er heldigvis meget nemt at boote op i DFU-tilstand. Se videoen til højre, den er gratis for alle. Jeg gennemgår også punkterne under her:
1) Tilsut USB-kablet til din iPhone, iPod touch eller iPad og sluk telefonen helt (hold powerknappen nede på toppen af telefonen)
2) Hold Powerknappen (på toppen) og Home-knappen (foran) nede i præcis 10 sekunder. Efter de 10 sekunder er gået, skal du give slip på Powerknappen og blive ved med at holde Home-knappen nede.
3) Du får nu en besked i iTunes om at der er fundet en enhed til gendannelse. Du kan nu give slip på Home-knappen. Du er nu i DFU-tilstand.
Vigtigt: Når du er i DFU-tilstand, er din iPhone skærm helt sort!
Du kan nu gendanne din iPhone, iPod eller iPad fra iTunes.
Lykkedes det ikke første gang, prøv igen – til det lykkedes 🙂 Se min video her for mere information.
Ansvarsfraskivelse: Jeg tager intet ansvar for eventuelle fejl eller døde enheder. At følge denne guide er 100% på eget ansvar. Jeg kan ikke garantere, at denne guide er uden fejl, at den fungerer korrekt i enhver hardware- og softwarekonfiguration, eller at den i øvrigt lever op til bestemte forventninger. Jeg kan heller ikke påtage mig at dække evt. tab eller udgifter, en bruger måtte have efter at have fuldt denne guide. Jeg har naturligvis testet denne guide på flere enheder selv, og fundet den stabil, hvorfor den er publiceret på min hjemmeside.

How to Reset the iPad to Factory Default
wipe-ipad1
The two most common reasons for resetting an iPad to the factory default settings are to prepare the iPad up for a new owner or to overcome a problem with the iPad that simplyrebooting the iPad won’t solve.
If you are planning on selling your iPad, or even giving it to a family member, you will want to reset the iPad to the factory default settings. This will wipe your iPad, erasing the settings and data, and returning it to the exact state as when you first opened the box. By wiping the iPad, you allow it to be set up properly by the new owner. You also protect yourself and your personal information by making sure all of the settings and data are erased from the iPad.
Resetting the iPad is also used as a troubleshooting tool. Many common problems can be solved by deleting the offending app and downloading it again from the App Store or powering the iPad down and restarting it, but problems that persist beyond these steps will usually clear up after resetting the iPad.
The first step to reset your iPad is to go into the iPad’s settings. This is the icon that looks like gears. On the left-hand side of the settings, choose the General settings and scroll down the page until you see “Reset”. This is the last option in the general settings.

How to Erase the Content and Settings on Your iPad
erase-content-ipad
Now that you are in the Reset settings, you can choose from several different options.
If you are giving your iPad to a family member who is going to use the same iTunes account, you might want to choose the first option: Reset All Settings. This will leave the data (music, movies, contacts, etc.) but reset the preferences.
But most people will want to choose Erase All Content and Settings. This protects you by making sure all data is off the iPad, which includes information for your iTunes account. If you are selling the iPad on craigslist, eBay, or to a friend or family member who will be using a different iTunes account, choose to erase all content and settings.

Erase the Data on Your iPad
erase-data-ipad
Once you have chosen to erase the content and settings from your iPad, you will need to confirm your selection twice. Because this will set your iPad back to the factory default, Apple wants to double check your choice.
After confirming your choice, the process of erasing the data on your iPad begins. The entire process takes a couple of minutes, and during the process, the Apple logo will appear in the middle of the screen. Once it is done, a graphic asking to be plugged into iTunes will appear.
At this point, the data on the iPad is erased and the iPad is at the factory default. At this point, you are ready to transfer it to a new owner.